Haller Tanto

Haller Tanto

De Haller Tanto is een mes gemaakt in Duitsland. Haller maakt vooral messen voor een zeer betaalbare prijs, zo ook deze Haller Tanto. In deze Haller Tanto review geef ik mijn mening en zicht op dit mes.

Haller Tanto | Kort

Haller is geen bekend merk als bijvoorbeeld Benchmade, Spyderco of Fallkniven. Toch is Haller geen klein bedrijf en bestaat het onderhand al 90 jaar. Haller maakt ook heel veel andere ijzerwaren naast messen.

Het mes komt helaas niet heel scherp binnen, hier ga ik verder op in het hoofdstuk over stalen.

Haller Tanto | Handvat

Het handvat van de Haller Tanto is van een soort metaal. Naast de liners heeft het handvat twee extra handvat schalen. Deze schalen zijn van metaal, wat het er niet lichter op maakt. Persoonlijk vind ik de tweede schaal op het mes wat overdreven, maar het geeft wel weer een look aan het mes mee.

De liner lock op het mes zit aardig in elkaar, maar is wel erg dun. Toen ik het mes binnen kreeg zat de liner lock goed, echter na was gebruik (en misbruik, wat mijn schuld is) raakt de liner lock nu de zijkant van het mes aan. Dit komt wel omdat ik behoorlijk hard ben geweest voor dit mes, met normaal gebruik verwacht ik niet dat dit gebeurd.

Helaas zit er op de Haller Tanto geen pocket clip, hierdoor wordt je verplicht het mes altijd in je zak te dragen.

Haller Tanto | 440 staal

Het staal op de Haller Tanto is 440 roestvrij staal. Dit staal zal bijna niet roesten, maar het kan wel. Het staal is een zeer goedkope staalsoort, die veel gebruikt wordt op goedkope messen, ook bij andere messenfabrikanten.

Het mes is helaas niet scherp binnengekomen. Ik heb het mes geslepen met de Spyderco triangle sharpmaker. Het mes wordt wel aardig scherp en het is me zelfs gelukt om wat haren te scheren, maar kan geen papier snijden. Dat dit niet lukt komt ook wel deels door de serrated lemmet.

Dit mes heeft een tanto lemmet met een een combo edge. Het lemmet is wanneer het dichtgeklapt is goed gecentreerd. Het mes heeft bij mij met binnenkomst een klein beetje zijwaartse speling, en na mijn misbruik van het mes ook speling van voor naar achter. Dit zou niet gebeurd zijn als ik er voorzichtiger mee was geweest.

Haller Tanto | Prijs

De prijs van de Haller Tanto folder ligt rond de €14,-. Wat lekker goedkoop is voor een zakmes. Hoewel de prijs van dit mes laag ligt, vind ik de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt niet voldoende. Er zijn andere alternatieven met dezelfde (of iets hogere prijs) waar je meer voor je geld krijgt naar mijn mening.

Zo heb je bijvoorbeeld voor de zelfde prijs de Eden Quality 106 of CRKT Drifter, deze messen vind ik beter dan de Haller Tanto folder op verschillende vlakken.

Toch kan je Haller Tanto folder een leuk mes zijn die niet al te veel geld hebben en op zoek zijn naar leuk mes met een meer tactische look.

Haller Tanto | Gebruik

De Haller Tanto is bedoeld als EDC (Every Day Carry) mes. Wanneer je budget wat minder is, dan kan dit mes een uitkomst zijn als EDC mes. Ikzelf gebruik dit mes wanneer ik een klus heb waar ik mijn andere messen niet voor wil gebruiken (als ‘trash knife’), of ik ga dit mes in een la leggen voor het geval ik een mes nodig heb en ik er net een keer geen draag.

Haller Tanto | Conclusie

De Haller Tanto is een goedkoop zakmes met een tactische look. De prijs/kwaliteit verhouding ligt verder uit elkaar dan een aantal andere messen, maar dit mes kan af en toe vrij handig zijn.

Dit mes is aan te raden aan iedereen die een beperkt budget zitten en dit een mooi mes vind.

Suggestieve kooplink: Products4Security Haller Tanto

Geef een reactie