Cold Steel Bushman

Cold Steel Bushman review

In deze Cold Steel Bushman review geef ik mijn mening over dit grote outdoor mes.

Cold Steel Bushman | Kort

De Cold Steel Bushman is een redelijk groot outdoor mes van Cold Steel. Dit mes is gemaakt uit een stuk SK-5 staal, zonder losse onderdelen. Het handvat is omgebogen en aan elkaar vast gezet. Het handvat van dit mes is hol waardoor het mogelijk is om van de Cold Steel Bushman een speer te maken.

Cold Steel Bushman | Gebruik

De Cold Steel Bushman is gemaakt als middelgroot outdoor mes. Het mes kan van alles wat doen, maar blinkt nergens echt in uit. Zo is het met dit mes mogelijk om stukken hout door te hakken, maar kost het meer tijd en energie dan met een groter mes. Ook voor de kleinere klussen is dit mes te gebruiken, maar ook daar blinkt dit mes niet in uit omdat het net iets te groot is.

Dit heeft beide een voor- en nadeel omdat het fijn is om één mes voor (bijna) alle klussen te hebben, maar het kost dan wel meer moeite om iets voor elkaar te krijgen.

Cold Steel Bushman speer

Zoals eerder vermeld is het mogelijk om een speer van de Cold Steel Bushman te maken. Als je een stuk hout hebt dat in het handvat past dan kan je een spijker door het handvat en het hout slaan (als je er één bij je hebt.

Cold Steel Bushman | SK-5 handvat

De Cold Steel Bushman is volledig gemaakt van SK-5 staal, wat een high carbon staal soort is.

Het handvat van de Cold Steel Bushman voelt goed aan in de hand. Door de ronde vorm voel je minder snel als het mes wat draait in je hand, dus dat is wel een punt om op te letten tijdens het gebruik.

Dit mes heb ik deels getest tijdens de winter periode. In die periode is het stalen handvat erg koud en onprettig om vast te houden. Uiteraard is dit op te lossen door handschoenen te dragen.

Er zit geen echte lanyard hole op de Cold Steel Bushman. Het is wel mogelijk om een stuk paracord door het holle handvat te halen, maar dat heb ik tot op heden niet gedaan.

Cold Steel Bushman | SK-5 staal

Zoals eerder vermeld bestaat de Cold Steel Bushman uit één stuk SK-5 staal. Hierdoor wordt het een stuk lastiger om het mes, of een stuk daarvan, af te breken. SK-5 staal is een carbon staal, wat inhoud dat het mes kan roesten wanneer je het niet goed onderhoud. De coating op het mes zal de roest goed tegenhouden, alleen de snede heeft nog wel een goede kans op roest.

De Cold Steel Bushman is gemaakt van 2,5 mm dik staal.

Op het lemmet van de Cold Steel Bushman staat een aantal markeringen. Aan de linker kant zie je Cold Steel China staan, en aan de rechter kant de tekst Bushman met een plaatje.

Cold Steel Bushman | Schede

De schede die standaard bij de Cold Steel Bushman komt is gemaakt van Cor-Ex. De schede heeft een extra vak aan de voorkant om wat extra accessoires kwijt te kunnen, zoals een slijpsteen, firesteel of andere outdoor accessoires.

Het mes wordt vastgehouden in de schede door middel van de retentie die gecreëerd wordt door het handvat in de scheden. Zolang er genoeg druk op het mes zit zal die niet uit de schede vallen, maar als je het mes een tijd gebruikt kan dat wel gaan gebeuren.

Bij de punt van de schede zit een stuk plastic ter versteviging en bescherming.

De belt loop op de schede is groot genoeg voor een riem van 5 cm, dan zit je wel aan het maximum.

Cold Steel Bushman | Prijs & waarde

De Cold Steel Bushman wordt verkocht voor iets meer dan €30,-. Voor die prijs krijg je een grote lap van staal die ijzersterk is elkaar zit.

De prijs is zeer goed voor wat je ervoor terugkrijgt. Dit mes is een zeer multifunctioneel en kan voor enorm veel klussen gebruikt worden.

Cold Steel Bushman | Conclusie

De prijs/kwaliteit verhouding van dit mes is goed. Het is fijn om een veelzijdig mes te hebben, ook al blinkt de Cold Steel Bushman nergens echt in uit.

Suggestieve kooplink: Knives and Tools Cold Steel Bushman

Cold Steel Bushman

Cijfer: 3.8/5
In het kort: De Cold Steel Bushman is een goedkoop, veelzijdig mes voor outdoor gebruik.
Geef een reactie