Spyderco Tenacious

Spyderco Tenacious review

In deze Spyderco Tenacious review geef ik mijn mening over dit mes. De Spyderco Tenacious is een heel bekend budget mes van Spyderco met veel goede kwaliteiten.

Kort

Spyderco maakt veel verschillende messen van verschillende kwaliteiten en prijzen. De Spyderco Tenacious valt onder de categorie budget messen bij Spyderco. Dit me is al vele malen eerder gereviewd door veel verschillende mensen, maar ik ga er toch mijn mening over geven.

Spyderco Tenacious | Gebruik

De Spyderco Tenacious gebruik ik als een Every Day Carry (EDC) mes voor al mijn alledaagse taken. Dit houdt onder andere in dat ik hiermee pakjes open maak, tie wraps doorsnij, kabels strip en af en toe wat te eten voorbereiden.

Spyderco Tenacious | G10 handvat

Het handvat van de Spyderco Tenacious is gemaakt van G10, wat Spyderco vaak gebruikt op haar messen. Dit is een zeer slijtvast en goed materiaal om te gebruiken op een mes. De G10 op dit mes is vrij mild en geeft een aardige grip op het mes.

De grootte van het handvat is goed, mijn hand past er goed op en er is nog een klein beetje ruimte over. Het mes voelt comfortabel aan in mijn handen en er zijn geen grote schuur randen (“hot spots”) of iets dergelijks.

Het mes weegt 117 gram, dit had een stuk meer kunnen zijn maar omdat de binnenkant van het mes uitgefreesd is, is dit zo weinig. Het mes is wel vrij breed, dat vind ik niet zo storend maar het is wel iets om rekening mee te houden.

De pocket clip is te positioneren op 4 posities; voor het dragen van tip up/tip down/linkshandig en rechtshandig. De pocket clip heeft een goede sterkte waardoor het mes goed op zijn plek blijft zitten, maar het blijft makkelijk genoeg om het mes te pakken of terug te doen aan je broek.

Spyderco Tenacious | 8Cr13MoV staal

Het staal op de Spyderco Tenacious is 8Cr13MoV, Spyderco gebruikt dit voor al haar budget messen. Persoonlijk vind ik het staal erg goed voor de prijs die je ervoor betaald. Het lemmet van de Spyderco Tenacious is Full Flat Ground (FFG), met een beetje ‘dikke’ vorm.

Ook heeft dit mes, net als (bijna) alle andere Spyderco messen weer de bekende deployment hole. Hiermee is het elke keer weer mogelijk om het mes zeer gemakkelijk en comfortabel te openen met één hand.

De grootte van het lemmet is met 8,5 cm voor mij zeer goed. Het lemmet is voor mij niet te groot of te klein. De dikte van het lemmet is ongeveer 3 mm, wat ook meer dan genoeg is voor het doel van het mes. De deployment hole heeft een diameter van ± 13mm waardoor er meer dan genoeg ruimte is om het mes te openen.

8Cr13MoV behoudt zijn scherpte overwegend lang en is zeer gemakkelijk te slijpen. Naast het makkelijke slijpen krijgt de Spyderco Tenacious ook snel en makkelijk een scheer scherpe rand.

Spyderco Tenacious | Prijs & waarde

De Spyderco Tenacious wordt veel verkocht voor een prijs van €50,- of daarboven. KnivesandTools heeft een prijs van €45,- voor dit mes. Het mes heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, zeker in vergelijking met vele andere messen.

Spyderco Tenacious | Conclusie

De Spyderco Tenacious is een zeer mooi mes. De staal en handvat zijn beide gemaakt van goede materialen voor de prijs. Het mes wordt zeer gemakkelijk scheer scherp

Suggestieve kooplink: KnivesandTools Spyderco Tenacious €45,-

 

Spyderco Tenacious

Cijfer: 8/10

In het kort: De Spyderco Tenacious is een zeer bekend mes. Het heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en het lemmet wordt makkelijk scheer scherp.


2 Reacties op Spyderco Tenacious

  1. Anoniem schreef:

    helemaal mee eens

  2. Anoniem schreef:

    Goede tekst
    i

Geef een reactie