CRKT Drifter

CRKT Drifter review

In deze review neem ik de CRKT Drifter onder de loep. Dit mesje van Columbia River Knife and Tool is ENORM scherp geprijsd!

Waarvoor kan je de CRKT Drifter gebruiken?

Je moet je allereerst de grootte van de CRKT Drifter goed realiseren, hij is net iets groter dan 9 cm dichtgevouwen en heeft een lemmet van 7,5 cm. Door dit formaat is dit mes een enorm goede EDC die je in je zak stopt als je naar je school/bureaubaan gaat en niet een groot/ opvallend mes wilt meenemen. En wees eerlijk, een ‘heavy duty’ mes heb je over het algemeen ook niet nodig in dat soort omgevingen.

CRKT Drifter RVS handvat & pocket clip

Het handvat van de CRKT Drifter is volledig gemaakt van RVS met een donkergrijze tint. Doordat het RVS is en er geen patroon in het handvat zit zal je sneller je grip verliezen dan bij andere handvaten gemaakt van ander materiaal. Vooral als het mes nat raakt door zweet/regen of wat dan ook zul je sneller de controle kwijtraken, wat uiteraard voor gevaarlijke situaties kan zorgen.
Het handvat is niet erg groot waardoor er bij de meeste mensen één vinger er niet of niet helemaal op het mes valt. Het handvat heeft geen scherpe hoeken en heeft een kleine ‘finger guard’ ter bescherming. Wat mij vooral positief verraste was de ‘ deuk’  die in het frame zit voor je ring vinger, deze deuk zorgt ervoor dat je meer grip hebt tijdens het openen en dicht doen van het mes en zorgt ervoor dat je niet langs het puntje van je vinger snijd tijdens het dichtdoen.

Het negatieve punt aan de pocket clip is dat je het niet kunt verplaatsen, je draagt dit mes altijd tip down met de clip aan de rechter kant. Het positieve aan de pocket clip is dat deze enorm sterk is en hij nooit zomaar uit je zak zal vallen.
De frame lock op dit mes is goed te bedienen, niet stroef of te soepel waardoor hij zomaar dicht zal vallen. Bij het frame lock zit wat ‘jimping’ zodat je tijdens het openen/ dichten wat extra grip hebt op het frame.

De lanyard hole op dit mes is vrij klein, met een beetje geklooi is het wel mogelijk om een stuk paracord erdoorheen te halen.

CRKT Drifter 8Cr14MoV hollow grind lemmet

CRKT maakt voor dit mes gebruik van 8Cr14MoV staal, wat vergelijkbaar is met 8Cr13MoV. Het verschil tussen deze twee stalen is dat er 1% meer chromium in het 8Cr14MoV staal zit waardoor het iets meer bestand tegen slijtage en roest maar wel dezelfde scherpte als 8Cr13MoV kan krijgen.

Het lemmet is een hollow grind tesamen met een drop point. Op het lemmet is op één kant het logo en CRKT geprint, op de andere kant staat Drifter. Tot nu toe staat het er nog goed op, maar ik heb mijn twijfels als het mes veel en zwaar gebruikt wordt of het dan ook nog zo netjes blijft. Wat ook nog wel het noemen waard is, is dat het mes een aardige buik heeft aan vorm van het lemmet, dit is verder niet erg voor de prestaties.

Er is voor dit mes niet veel nodig om het scherp te krijgen, hij krijgt snel zijn scherpte en houdt deze vrij lang. Als je het mes geslepen is dan is het enorm makkelijk om de haren van je arm af te scheren.

De ongelooflijke prijs van de CRKT Drifter…

Oké de €30,- die bovenaan staat is niet zo heel speciaal, misschien zelfs wat veel voor het formaat wat je krijgt. De CRKT Drifter is te verkrijgen in NL voor €30,- voor de RVS of de G10 versie.
Maar de meest interessante prijs is te vinden op ebay. Normaal geef ik geen links van ebay door omdat door verzendkosten/ inklaringskosten en belasting de prijs te ver ophogen dat het niet meer interessant is, maar dit mes blijft onder de €22,- wat voor vrijstelling zorgt van inklarings/ belasting of douane kosten. Voor slechts €14,45 heb je de CRKT Drifter RVS al in huis!
De G10 versie kost met €19,34 iets meer maar nog steeds een enorm goede prijs voor wat je krijgt!

Conclusie

Dit mes raad ik zeker aan voor mensen die naar hun kantoorbaan een klein mesje willen meenemen i.p.v. een groot en beangstigend mes, of eigenlijk raad ik dit mes aan voor iedereen die een niet te groot mes in zijn zak wilt hebben.

Je moet wel rekening houden met wat langere levertijden omdat het uit de VS moet komen, maar de prijs is het wachten wel waard.

Suggestieve kooplink e-bay: CRKT Drifter
Suggestieve shop uit Nederland: 2Sharp – CRKT Drifter

Geef een reactie