Cold Steel Kudu

Cold Steel Kudu review

De Cold Steel Kudu is een wat groter en vooral lang mes van Cold Steel. Het meest opvallende aan dit mes is de prijs.

Cold Steel Kudu | Gebruik

De Cold Steel Kudu is een langwerpig mes waardoor het minder geschikt is als Every Day Carry. Op dit moment gebruik ik dit mes in mijn gereedschapskist voor wanneer ik een groot mes nodig heb.

Cold Steel Kudu | Zy-Ex handvat

Het handvat van de Cold Steel Kudu is gemaakt van Zy-Ex. Dit is een hard plastic materiaal wat gemakkelijk te bewerken is en vooral erg goedkoop. Hoewel het handvat van plastic is en dat vaak al goedkoper uitziet, is het wel zo dat het handvat stevig voelt en lijkt.

Het handvat is net als het lemmet vrij langwerpig en bevat weinig speciaals voor de ergonomie, maar valt prima in de hand.

Het handvat bevat geen pocket clip of lanyard hole, ook twee punten waardoor het mes minder geschikt is als EDC.

Cold Steel Kudu | 4116 staal

Op de Cold Steel Kudu zit een vrij groot en langwerpig lemmet. Het lemmet is gemaakt van goedkoop Duits 4116 staal. Zoals je misschien kan voorstel is dit niet de beste staal beschikbaar, maar voor de prijs is het prima.

De Cold Steel Kudu komt niet bepaald scherp binnen, maar kan meer dan makkelijk door stukken karton snijden.
Het slijpen van de Cold Steel Kudu is lastiger dan andere messen en het wordt niet zo scherp als 8Cr13MoV, een ander goedkoop staalsoort, maar met goed slijpwerk zal het mes wel wat haren scheren.

Het mes heeft een Full Flat Ground en een grote clip point. Helaas heeft het mes geen jimping op het lemmet of handvat, dit had de grip goed bevorderd.

Op het lemmet staan een aantal markeringen. Op één zijde staat een antilope met de tekst “Kudu” en op de andere zijde “Cold Steel” en “China”.

Cold Steel Kudu | Deployment & lockup

Het openen van de Cold Steel Kudu moet je met twee handen doen, of hele rare handelingen uithalen om het enkelhandig te doen. Je kan de nailnick gebruiken of het mes bij het lemmet beetpakken om het te openen.

Op de Cold Steel Kudu zit een zogenoemde ‘ring lock’, een vergelijkbaar locktype als de back lock. De lockup is stevig zoals gewend van Cold Steel messen.

Het ontgrendelen van het mes gaat gemakkelijk door aan de ring te trekken en het lemmet naar voren te duwen, waarna je het mes handmatig dicht dient te klappen.

Cold Steel Kudu | Prijs & waarde

Het meest opvallende aan de Cold Steel Kudu is wel de prijs. Dit is het goedkoopste mes dan Cold Steel verkoopt, maar heeft zeker nog goede kwaliteit voor die prijs. Zeker is vergelijking met de iets duurdere Haller Tanto blinkt de Cold Steel Kudu ver daarboven uit.

Met een prijs van €10,50 kan je haast niet mis zitten en is het mes altijd wel ergens voor te gebruiken.

Cold Steel Kudu | Conclusie

De Cold Steel Kudu is een speciaal mes, en vooral door de prijs. Het is een leuk mes met goede kwaliteit voor de prijs. Zelf gebruik ik het mes voor klussen waar een ander mes te mooi/duur voor is en ik niet wil dat die vies wordt (bv. modder).

Suggestieve kooplink: Products4Security

Cold Steel Kudu

Cijfer: 7/10
In het kort: Leuk mes voor een pracht prijs!
Geef een reactie