Buck Redpoint

Buck Redpoint

De Buck Redpoint is een mes verkrijgbaar in twee kleuren, een felgele en blauw gekleurd handvat. Ikzelf kijk in deze Buck Redpoint review naar de Redpoint met het blauwe handvat.

Buck

Eerder heb ik al een review gedaan over de Buck Bantan BLW, over dat mes was ik niet geheel positief om één reden. De backlock van de Buck Bantam BLW was erg slecht waardoor het mes gemakkelijk kan dichtklappen.

Met de Buck Redpoint ga ik de uitdaging met Buck nogmaals aan met een objectieve mening in deze Buck Redpoint review.

Buck levert haar messen altijd bloed scherp ‘out of the box’, dit is ook weer het geval met de Buck Redpoint. Ook met de serrations op het lemmet zijn scheer scherp.

Gebruik van de Buck Redpoint

Bij de webshop waar ik dit mes vandaan heb wordt de Buck Redpoint verkocht als een outdoors mes. Ik heb dit mes gebruikt en getest als EDC (Every Day Carry) waar ik ook mijn review op ga baseren.

De Buck Redpoint is op 3 verschillende manieren te openen. Je kan het ‘safespin’ systeem van Buck gebruiken om het mes te openen. Dit lijkt heel erg op de manier van een flipper zakmes, je gebruikt je wijsvinger om het mes te openen.

Een andere manier om het mes te openen is met een ‘flick’, dit doe je door met je pols een snelle beweging te maken. Door de lage retention van de Buck Redpoint is dit mogelijk wanneer je het mes van zijn lock afhaalt.

De andere manier is eigenlijk een beetje voor de hand liggend, en niet de meest snelle. Je kan uiteraard met ene hand de Buck Redpoint van de lock afhalen en met je andere hand het lemmet openen. Deze manier is wel het meest geschikt om te doen in het openbaar o.i.d.

Het openen van de Buck Redpoint gaat in ieder geval makkelijk en soepel. Ook de snelheid van het openen is vlot. Door de lock blijft het mes altijd op zijn plek en gaat nooit onbedoeld open in je zak of iets dergelijks.

Buck Redpoint Thermoplastic handvat

Het handvat van de Buck Redpoint is gemaakt van Thermoplastic. Het Thermoplastic geeft het mes erg veel grip. Daarbij is het handvat goed geschikt om te gebruiken in alle weersomstandigheden.

De grootte van het handvat is goed, niet te groot of te klein. Het mes voelt zeer goed in de hand. Door het Thermoplastic voelt het wat zachter aan en heb je een enorm goede grip. De ergonomie van het handvat is ook goed, de vormen van het lemmet zijn aangepast naar de vorm van je hand.

De Buck Redpoint heeft achter op het handvat een flesopener zitten. Dit kan natuurlijk altijd van pas komen, al zou een mes niet het eerste zijn waar ik voor ga om een fles te openen. De Buck Redpoint heeft geen officiele lanyard hole, maar uiteraard is de flesopener zeer geschikt om een lanyard door heen te halen.

Op het handvat zit een ‘deep carry’ pocket clip, wat mijn voorkeur ook heeft. De pocket clip is niet gigantisch sterk, maar hij blijft welerg goed op zijn plek zitten. Dit is dus gewoon goed op het zakmes.

Buck Redpoint 420HC staal

Het staal op de Buck Redpoint is 420HC staal. Dit is het staal dat Buck vaker gebruikt op hun budget messen. 420HC staal kan een bloed-scherpe rand krijgen, is makkelijk te slijpen en blijft voor een redelijke tijd scherp.

Zoals ik zojuist al zei, het mes is makkelijk te slijpen. Ik heb het mes geslepen op de Spyderco triangle sharpmaker. Het mes was na een paar strijken wordt het mes bloed-scherp, net als de serrations.

Het lemmet op de Buck Redpoint heeft een combo edge in combinatie met een hollow grind en drop point.  De lengte van het lemmet is 7 centimeter en de dikte is 2.85mm.

De jimping die op het mes zit is erg effectief, je kan er erg goed je duim in vast zetten.

De Buck Redpoint heeft een heel klein beetje zijwaartse speling. Dit is wel zo minimaal dat het helemaal niks uit maar voor het gebruikt van de Buck. Wanneer het mes dicht is zit het mes wel aan de linker kant uitgelijnd, wat ik ook wel vaker hoor bij Buck producten. Het is jammer, maar ook dit heel geen nadeel op het gebruik.

Buck Redpoint prijs en waarde

De Buck Redpoint wordt verkocht voor rond de €30,-. Voor die prijs krijg je een goed stevig mes, met een scheerscherp lemmet. De prijs/kwaliteit verhouding van dit mes ligt erg goed.

Naast de blauwe versie is er ook nog een felgele versie. Helaas zijn beide versies wel met serrated lemmets, ik had ook graag een plain edge versie gezien.

Conclusie van de Buck Redpoint

De Buck Redpoint is een zeer goed mes, met zeer goede grip en een scheer scherp lemmet. Ik had mijn twijfels toen ik het mes voor het eerst bekeek, maar na een dag dragen was ik overtuigd van dit mes.

Ik gebruik dit mes vaak als EDC mes, waar het ook zeer geschikt voor is. Ik raad dit mes dan ook aan voor mensen die op zoek zijn naar een EDC mes, met een deep carry pocket clip die niet te veel kost.

Suggestieve kooplink: Products4Security Buck Redpoint

 

Buck Redpoint

Cijfer: 4/5

In het kort: De Buck Redpoint is een mes dat vlijmscherp binnenkomt voor een zachte prijs.Geef een reactie