Cold steel Pendleton Hunter

Cold Steel Pendleton Hunter review

Met mijn eerste review over messen op mijn nieuwe site wil ik toch mooi van start gaan. Deze review gaat over de Cold Steel Pendleton Hunter.

Binnenkomst van de Cold Steel Pendleton Hunter

De Cold Steel Pendleton Hunter komt in de standaard doos van Cold Steel binnen, vrij simpel en niet te fancy. Binnen in de doos zit de Pendleton Hunter verpakt in bubbelplastic waar verder niks slechts aan op te merken is.
Qua scherpte komt het mes redelijk binnen, niet het scherpste wat ik ooit heb gekregen maar ook zeker niet bot.

Waarvoor is de Cold Steel Pendleton Hunter bedoeld

Dit mes wordt verkocht met de naam ‘hunter’ wat erop neerkomt dat het mes bedoeld is voor het villen van dieren en het bereiden van eten. Zelf jaag ik niet en gebruik ik dit mes als survival mes en een allround mes.
Als een militair mes zou ik dit mes minder snel aanraden, hij is vrij klein voor dit doel en kan strak in zijn sheath zitten waardoor dit op cruciale momenten er niet snel genoeg uit komt.

Cold Steel Pendleton Hunter VG-1 Staal

Dit mes heeft een zeer mooi gepolijste hollow grind lemmet. De grootte van het lemmet is met 8cm snijrand perfect voor enorm veel klussen, voor al het precisiewerk en zelfs als het nodig is wat hakwerk. Zo heb ik al wat mooie feathersticks met de Pendleton Hunter kunnen maken en een aantal stukken hout door gehakt.
Het staal op dit mes is van VG-1, dit is een staal dat Cold Steel gebruikt voor zijn messen, dit is het kleine zusje van de bekende VG10 maar net iets goedkoper en iets mindere kwaliteit.
Het mes is zeer makkelijk scherp te krijgen met een paar strijken over een slijper waardoor het scheer scherp wordt en blijft redelijk scherp.
Het mes is met een dikte van 4,8 milimeter lekker dik, er valt hierdoor ook goed hout mee te splijten en kan een stootje hebben.

Cold Steel Pendleton Hunter Kraton handvat

Het handvat van de Cold Steel Pendleton Hunter is gemaakt van Kraton, dit is een rubber soort. Met een handvat van 9cm (tussenin) valt deze voor mij perfect in de hand. De vorm van het handvat valt lekker in de hand en zorgt voor een goede grip. Met of zonder handschoenen maakt niet veel uit; ik heb altijd een goede grip met dit mes (niet getest in de regen helaas!).
De lanyard hole was voor mij niet nodig geweest, op messen zoals de Pendleton Hunter gebruik ik persoonlijk geen lanyard, persoonlijk gebruik ik alleen bij grote en kleine messen lanyards maar dat kan altijd nog veranderen. Er pas in ieder geval gemakkelijk paracord doorheen.
Nog wel 1 nadeel aan het handvat, het sluit niet 100% nauw aan het lemmet. Ik heb hier nog geen nadelen aan ontdekt maar dit had Cold Steel toch wat beter mogen doen!

Cold Steel Pendleton Hunter Secure-Ex sheath

De sheath (of schede) is er één van Secure-Ex plastic, het is een stevige sheath die niet zomaar weg zal rotten met de tijd die een mooie tactische look heeft.
Het mes zit goed vast in de sheath, ook zonder de snap button zit hij er zeer stevig in vast. In het begin was het wel wat teveel van het goede maar na een tijdje gaat hij iets losser zitten waardoor het een stuk beter is. De snap button is vrij makkelijk (misschien iets te) te openen maar zal niet zomaar uit zichzelf open springen.
De belt loop bij dit mes vind ik persoonlijk ideaal, door de klittenband en snap (deze had ik wel graag zeer stevig gezien!) is hij snel op en van je riem te halen als het nodig is maar hij zit er alsnog stevig op.

De prijs van de Cold Steel Pendelton Hunter

De prijs van dit mes ligt tussen de 80-100 euro, het ligt er maar net aan waar je kijkt. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik persoonlijk goed, al zullen sommige mensen dit niet over hebben voor een mes en anderen die dit te weinig vinden.
Het staal wat je voor deze prijs krijgt is goed, het houdt goed zijn scherpte na een dag testen en is ook makkelijk weer te slijpen.

Cold Steel Pendleton Hunter conclusie

Dit is een goed mes voor allerlei klussen, als bv. een kampeer/ survival mes. De kwaliteit is goed voor de prijs. Persoonlijk vind ik het leuk om mijn messen te onderhouden en slijpen dus ik vind het dan ook niet zo erg dat hij wat minder lang scherp blijft (/binnenkomt) dan duurdere messen.
De Cold Steel Pendleton Hunter is het een stevig mes met een dik lemmet en een handvat waar je veel grip op hebt, die samen gaat met een mooie/duurzame sheath.

Suggestieve koop link:
KnivesandTools: Cold Steel Pendleton Hunter

Geef een reactie