Cold Steel Counter Point II

Cold Steel Counter point 2

Cold Steel Counter Point II

In deze Cold Steel Counter Point II review bekijk ik dit mes eens goed van dichtbij en geef hier mijn mening over.

Kort

Cold Steel is een merk dat bijna iedereen wel kent met een beetje verstand van messen. De Cold Steel Counter Point II is een tactische uitziende mes met een extreem sterke back lock. Het lemmet van de Counter Point II is geïnspireerd op dat van een stiletto.

Cold Steel Counter Point II | Gebruik

De Cold Steel Counter Point II wordt door mij gebruikt als Every Day Carry mes. Het zou ook heel goed als tactisch mes gebruikt kunnen worden mocht je daar behoefte aan hebben.

Dit mes is vrij klein en compact waardoor het goed in je zak past zonder teveel ruimte in beslag te nemen. Daarbij is het mes ook niet zo zwaar waardoor je soms vergeet dat je hem bij je draagt.

Zoals ik net zij is dit mes vrij klein, dus je vraagt je misschien af waarom deze geschikt zou kunnen zijn als tactisch zakmes? De reden hiervoor is omdat de Tri-ad lock hier sterk genoeg voor is. Als de lock het niet aankan heeft het geen zin om een mes als tactisch zakmes te gebruiken. Daarbij komt ook de vorm van het lemmet dat er erg geschikt voor is.

Cold Steel Counter Point II | Grivory Handvat

Het handvat van de Cold Steel Counter Point II is gemaakt van Grivory, wat een luxe woord is voor een sterk plastic soort. Het handvat is licht maar voelt sterk aan, en niet als een goedkoop plastic soort.

Het handvat is voor mij net groot genoeg, af en toe net iets te klein om al mijn vingers kwijt te kunnen. Maar omdat het voor mij een lichte EDC is, vind ik dat niet zo erg. Het handvat voelt comfortabel.

De Cold Steel Counter Point II heeft geen jimping op het handvat of het lemmet, maar heeft wel een hele goede ‘thumb ramp’ waardoor jimping niet zo nodig is. Voor je wijsvinger is ook een ‘fingerguard’ beschikbaar, waar door het mes weer een stukje veiliger is.

Cold Steel Counter Point II | AUS 8A Staal

Het staal wat op de Cold Steel Counter Point II is AUS 8A. Dit is een redelijke Chinese staalsoort wat regelmatig wordt op budgetmessen. Het mes komt goed scherp binnen, maar kan na slijpen nog scherper worden.

De Cold Steel Counter Point II heeft een droppoint lemmet, die ook wel erg lijkt op een spearpoint. Het lemmet heeft een flat grind die op ongeveer 30% vanaf de bovenkant begint.

Het mes behoud zijn scherpte redelijk lang, en is gemakkelijk te slijpen. AUS 8A staal hoeft maar een aantal slagen over de Spyderco Sharpmaker waarna de Counter Point II weer vlijmscherp is.

De ‘thumbstuds’ op het lemmet zijn vrij groot in vergelijking met het mes en andere thumbstuds. Ze blijven zo nu en dan steken bij mijn broekzak, maar ik heb vaak genoeg mijn zakmes in mijn zak waardoor ik hier niet te vaak last van heb.

Cold Steel Counter Point II | Tri-ad lock

De Cold Steel Counter Point II heeft de bekende Tri-ad lock van Cold Steel. Dit is een speciale back lock die ontwikkeld is voor het extreem zware werk. Er zijn al veel verschillende tests geweest waar de sterkte van deze lock type bewezen zijn.

De Tri-ad lock is vrijwel hetzelfde als een normale back lock, alleen de Tri-ad heeft nog een extra stop pin in het mechanisme. Deze stop pin vangt alle klappen op die het mes krijgt waardoor de lock zelf ontzien wordt.

Zelf heb ik ook een test gedaan om de sterkte van de Tri-ad lock uit te proberen. Uiteraard heb ik dit wel veilig gedaan en niet zo agressief als op sommige video’s, maar genoeg voor mijzelf om nooit meer te twijfelen over de Tri-ad lock.

De Tri-ad lock heeft zich altijd goed gehouden tijdens zwaar gebruik (misbruik). Het mes vertoonde zeer minimale zijwaarde speling in het lemmet. Het verbaasde mij zelfs hoe weinig dit was, het was ook haast niet te merken. Dit is wel gemakkelijk bij te stellen door een torx schroefje aan te draaien.

Cold Steel Counter Point II | Prijs & waarde

De Cold Steel Counter Point II wordt verkocht voor ongeveer €70,-. Dit is een redelijke prijs voor wat je ervoor terug krijgt. Je krijgt een staalsoort die heel makkelijk scheer scherp wordt en gemakkelijk te slijpen is. De scherpte blijft alleen niet zo lang als op andere hogere kwaliteit stalen.

De kwaliteiten van de Tri-ad lock zijn voor mij voor het eerst ervaren op dit mes, en ik ben erg onder de indruk hiervan, ik had niet gedacht dat het zich zo goed zou houden.

Cold Steel Counter Point II | Conclusie

De Cold Steel Counter Point II is met de Tri-ad lock een zeer sterk mes. De looks van dit mes zijn wel wat tactisch, waardoor het niet voor iedereen geschikt zal zijn.

De prijs van €70,- is een redelijke prijs voor het mes gezien de kwaliteit die je krijgt. Zonder de mooie looks en de Tri-ad lock zou het voor mij al een grotere stap zijn geweest om dit mes te kopen, gelukkig is dat niet het geval is was het vrij simpel.

Ik raadt dit mes aan voor iedereen die een mooi tactisch uitziende zakmes wilt hebben met een zeer sterke back lock.

Suggestieve kooplink: Products4Security Cold Steel Counter Point II

Cold Steel Counter Point II

Cijfer: 4.5/5

In het kort: De Cold Steel Counter Point II is een compact tactisch zakmes met een extreem sterke Tri-ad lock.Geef een reactie