Ardennes Coticule slijpsteen

Ardennes Coticule slijpsteen

ardennes-coticuleVoor een lange tijd heb ik al mijn messen geslepen met een Spyderco Triangle Sharpmaker. Hoewel de Sharpmaker een heerlijk stuk gereedschap is, is het geen normale platte slijpsteen. Hoewel ik wist dat het slijpen op een slijpsteen lastiger is dan met de Sharpmaker ben ik er toch aan begonnen.

Inmiddels ben ik al een enige tijd in het bezit van een klein slijpsteentje en ben ik er al meerdere keren mee aan de slag gegaan. Ik ga absoluut niet beweren dat ik er goed in ben, want dat ben ik niet. Toch lukt het me goed om een aantal messen mooi scherp te maken.

Ik heb de slijpsteen voorral gebruikt bij keukenmessen omdat ik merk dat dit makkelijker is door het formaat van het lemmet/slijpsteen. Door het grote en lange lemmet is een keukenmes wat makkelijker dan een klein zakmesje.

De grit van de slijpsteen is fijn en werkt niet goed bij messen die erg bot zijn, daarvoor heb je een grovere slijpsteen hiervoor nodig.

Er zijn een hoop verschillende maten te vinden van de Ardennes Coticule, je kan dan ook gemakkelijk beginnen met een klein maatje, en als het bevalt doorgaan naar een grotere.

Op de pagina messen slijpen is een zeer goede video te vinden van Ray Mears waarin duidelijk uitgelegd wordt hoe je moet slijpen met een slijpsteen.

Bekijk alle Ardennes Coticules producten van 2Sharp.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie